OVER MIJ

Mijn naam is Roos van den Hoorn. Ik ben 22 april 1980 geboren in Ermelo en ben de oudste van 3 kinderen. Ik heb 2 zoons die de helft van de tijd bij mij wonen. De andere helft zijn ze bij hun vader met wie ik sinds onze scheiding begin 2020 co-ouderschap heb. Na jarenlang in Amersfoort te hebben gewoond, wonen we sinds de zomer van 2015 met veel plezier in Leusden.

In 2001 heb ik mijn studie aan de PABO afgerond en ben ik direct begonnen als leerkracht in het regulier basisonderwijs. Het contact met de kinderen geeft me energie.

In het onderwijs ben je vooral bezig met de groep en heb je niet altijd voldoende tijd en aandacht voor de individuele leerling. Op een gegeven moment kreeg ik hier last van. Ik zag wat de kinderen nodig hadden, even wat extra aandacht of een individueel gesprekje. Dat wilde ik graag geven alleen lukte dat vaak niet door gebrek aan tijd en ruimte en de druk van het lesprogramma. Ik kreeg behoefte om meer individuele aandacht aan kinderen te kunnen geven. In één op één begeleiding kun je helemaal inspelen op wat dat ene kind nodig heeft. Dat is wat ik het liefste doe.

Daarom ben ik in 2009, naast mijn baan in het onderwijs, kinderen met een stoornis binnen het autistisch spectrum gaan begeleiden. Zowel in de thuissituatie als in de weekendopvang. Hier heb ik veel geleerd over contact maken met ‘bijzondere’ kinderen. Kinderen laten zijn wie ze zijn en kijken naar de mogelijkheden in plaats van de nadruk leggen op wat er niet kan.

Dat was voor mij altijd al het uitgangspunt en in contact met kinderen met autisme heb ik dit als extra bijzonder ervaren. Kinderen met een stoornis binnen het autistisch spectrum zijn vaak erg gevoelig en sinds 2010 snap ik nog beter waarom de omgang met deze kinderen mij zo aanspreekt. In dat jaar kwam ik er namelijk achter dat ik hooggevoelig ben.

Ik was al een aantal jaar ‘op zoek naar mezelf’. Deze zoektocht begon met de cursus Reiki I die ik in 2005 gevolgd heb. Dat was mijn eerste stap naar “binnen”. Ik leerde om bewust mijn lijf te voelen, te aarden en de energie in mijn lijf te laten stromen. Dat hielp me om meer op mezelf te vertrouwen. 

Toch voelde ik me nog vaak anders, een buitenbeentje. Ook snapte ik niet waarom veel dingen mij zoveel energie kostten terwijl het bij andere mensen als vanzelf leek te gaan. Ik had vaak last van vermoeidheidsklachten en voelde me niet prettig in grote groepen of ruimtes.

Toen ik erachter kwam dat ik hooggevoelig ben, ben ik direct op internet gaan zoeken. Hier kwam ik terecht op de site van het EszenZz Centre in Amsterdam. Deze site sprak mij erg aan. Ik vond veel her- en erkenning betreffende mijn klachten en lasten. 

Ik voelde me begrepen en kreeg de bevestiging dat ik niet de enige was met deze problemen. Ik heb me vrij snel aangemeld voor de individuele leergang voor hooggevoeligen die binnen dit centrum aangeboden wordt. Door het volgen van deze leergang kan ik bewust in het hier-en-Nu leven en in alle situaties bij mezelf te blijven.

Dit voelde zo goed dat ik direct daarna de training voor HSP begeleider heb gedaan. Sinds februari 2013 begeleid ik als ervaringsdeskundige i.c.m. mijn diploma zelf mensen tijdens de individuele leergang voor hooggevoeligen.

Na een paar jaar kreeg ik de behoefte om meer te kunnen bieden dan coaching en begeleiding op het gebied van hooggevoeligheid. Ik wilde ook technieken leren om trauma en/of oude vastzittende overtuigingen of patronen los te maken en te verwerken. Daarom heb ik van 2015 - 2018 de opleiding tot psychodynamisch therapeut gevolgd en afgerond. Daardoor heb ik mijn rugzak verder gevuld zodat ik mensen nog beter kan begeleiden gedurende hun reis naar hun ware Zelf.

Ik geniet heel erg van mijn eigen reis naar ZIJN. Dit gun ik iedereen.