PSYCHODYNAMISCHE THERAPIE

Tijdens mijn eigen reis naar ZIJN heb ik ontdekt dat ik het heel fijn vind om mensen te begeleiden. Gedurende de sessies merkte ik dat ik meer wil kunnen doen dan begeleiden op het gebied van hooggevoeligheid en beelddenken. Daarom ben ik september 2015 gestart met de opleiding tot psychodynamisch therapeut op de Academie voor Psychodynamica in Scherpenzeel. In juni 2018 heb ik deze opleiding afgerond.

Psychodynamiek verwijst naar de interne beweging tussen lichaam en geest. Mede door onbewuste patronen en/of overtuigingen worden zowel psychische als lichamelijke klachten in stand gehouden. Met behulp van psychodynamische therapie is het mogelijk inzicht te krijgen in onbewuste processen, verlangens en of emoties. Door bewustwording kunnen niet functionele patronen worden losgelaten, kan oude pijn verwerkt worden en ontstaat er ruimte en rust om weer in balans terug te kunnen keren naar jezelf. Om dit te bereiken maak ik gebruik van coachende, gedragswetenschappelijke en/of therapeutische technieken. Enkele voorbeelden hiervan zijn: Assen van Verandering, bio-energetica, innerlijk kindwerk, familieopstellingen, hypnotherapie en NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) 

Bij psychodynamische therapie werken we 4-8 keer aan de hulpvraag. Ook bij deze vorm van begeleiding heb je tussendoor tijd en ruimte nodig om de ontdekkingen en ervaringen te laten bezinken. Afhankelijk van de behoeften vinden de sessie één keer in de twee tot vier weken plaats.

Contact